Lenovo Thinkpad T60

0x

Notebook Lenovo Thinkpad T60 - Intel CoreDuo T2400 1.83 GHz, 2 GB, 160 GB HDD, DVD-ROM, Intel Graphics Media Accelerator 950, 14.1 palců 1400 x 1050 px, Windows 10 Home

Omlouváme se,
ale Vámi vybraný produkt
je momentálně vyprodaný.
Značka:Lenovo
Kód:1074860
Typ:repasované
Jakost:B
Záruka:
24 měsíců
VYPRODÁNO
      Notebook Lenovo Thinkpad T60
      Fotografie má ilustrativní charakter.

      B-kategorie: může obsahovat drobné kosmetické nedostatky nebo částečné funkční omezení

      Šasi IBM/Lenovo T60 už od prvního pohledu vzbuzuje dojem preciznosti a kvality a marně byste na něm hledali nějakou nesrovnalost. Na dotek Vás možná překvapí svým náznakem kovové chladnosti kryt displeje.  Jde o slitinu hořčíku, která spolu s decentními, avšak velmi solidními ocelovými panty dodává celému víku na odolnosti. Dolní strana notebooku je vyrobena ze speciálního plastu, který je vyztužen (a odlehčen) uhlíkovými vlákny.

      Lenovo Thinkpad T60

      Co se rozmístění a výbavy konektorů týče, najdeme zde vše, co od třídy lehce přenosných manažerských notebooků čekáme. Konektory jsou po těle přístroje rozsety celkem logicky, za zmínku stojí dvířka u šachty, jež pojme jednu PC Card Type II a jednu ExpressCard/54. Ta sice nejsou dělená, ale rozhodně lepší než záslepka, která se ztrácí častěji, než by bylo příjemné. Konektor sluchátek najdeme tradičně pohromadě s line IN vstupem, a to na levé straně přístroje.

      Porty USB 2.0 jsou rozděleny po obou stranách přístroje. Dva jsou na pravé straně hned za dvířky optické mechaniky. Třetí port USB je na levé straně, kam je také soustředěn zbytek rozhraní, tzn. konektor pro externí monitor, modem a LAN.

      Na spodní straně najdeme kromě úchytu baterie ještě dokovací konektor s PCI-Express sběrnicí a také dvě celkem nenápadné dírky, které slouží jako vyústění odtokového kanálku vedoucího pod klávesnicí pro případ vylití tekutiny na nebohý přístroj.

      Optická mechanika je na pravé straně. Mechanika je zasunuta v UltraBay Slim, což je šachta, do které můžete dokoupit například náhradní baterii, nebo další pevný disk a za provozu jimi mechaniku nahradit.

      Jak již bylo řečeno, panty jsou ocelové a kryt víka ze směsi hořčíku. Manipulace s ním je příjemná, víko je velmi pevné a drží perfektně svojí polohu. V zavřeném stavu jistí kryt dva zámečky, které jsou ovládány jediným posuvníkem v pravé části čelní strany víka.

      T60 stejně jako většina ostatních ThinkPadů disponuje ThinkLight, což je bílá LED umístěná v horním okraji víka tak, aby osvětlovala klávesnici. Uživateli tak odpadá nutnost používat externí USB lampičky, pokud chce pracovat po tmě. Spouští se kombinací funkční klávesy.

      Ovládání T60 je vesměs příjemnou záležitostí, ale není dokonalé. Barva popisek klávesnice je standardně bílá a speciální funkce, které fungují po stisknutí tlačítka Fn, modré.

      Mezi kladné stránky patří například rozdělení kláves F1-F12 do skupinek po čtyřech či dvouřádkový Enter. Při psaní na T60 máte ruce opřené v podstatě pohodlně.

      Vedle klávesnice nabízí notebook samozřejmě také Touchpad, a jak je tomu tradičně u modelů značky IBM, k tomu i TrackPoint, známý to "červený čudlík uprostřed klávesnice". Celkem tak zde najdete tzv. ThinkPad UltraNav, jak výrobce pojmenoval soubor TouchPadu, TrackPointu a tlačítek, která ho doplňují. Podle libosti můžete samozřejmě jednotlivá zařízení vypínat nebo zapínat. Kouzlu TrackPointu určitě podlehnete během chvíle používání.

      Lenovo Thinkpad T60

      Model disponuje čipsetem Intel 945 GM  (to znamená verze s integrovaným grafickým akcelerátorem GMA 950). ThinkPad T60 je vybaven procesorem CoreDuo T2400 s frekvencí 1,83 GHz.

      Operační paměť v T60 je typu DDR2 s kapacitou 2048 MB. K dispozici jsou celkem dva sloty, teoretické maximum RAM v notebooku jsou 4 GB.

      Pevný disk má kapacitu 160 GB a připojen je přes rozhraní SATA. Harddisk je několikanásobně chráněn proti poškození fyzickými vlivy. Jednak je tu Active Protection System, který pomocí integrovaných senzorů pohybu HDD může v případě, jenž vyhodnotí jako kritický, aretovat rameno, které normálně sbírá a zapisuje data na plotny, a předejít tak jejich poškození. Potom je tu ještě speciální pouzdro, ve kterém je pevný disk uložen. Navrchu je hořčíkové a vevnitř měkčené.

      Optická mechanika je typu DVD-ROM/CD-RW, takže zvládne číst a vypalovat CD media a číst DVD media.

      O bezdrátovou konektivitu řady T60 je komplexně postaráno Wi-Fi adaptérem a/b/g s anténou skrytou za displejem. Kabelové připojení má na starosti Gigabit Ethernet a přítomen je i standardní modem.

      Displej je velikosti 14'' TFT a nabízí rozlišení SXGA+ – tedy 1400 x 1050 bodů. O grafický výkon se pak stará integrovaná grafická karta Intel GMA 950.

       

      T60 není konstruován jako vyloženě multimediální notebook, ale pokud je potřeba, ujme se této funkce s gustem. Dva reproduktory s výkonem 1W spolu s Intel High Definition Audio se starají o zvukovou reprodukci. Reproduktory jsou na notebook kvalitní a ani na nejvyšší hlasitost nevyluzují žádné nepatřičné zvuky. Zpracování hlubokých tónů je na běžné úrovni této třídy. Ovládat hlasitost lze tlačítky Volume UP/DOWN a Mute vlevo nad klávesnicí, která fungují perfektně, i když je počítač silně vytížen. T60 nabízí také integrovaný mikrofon, který je umístěn na levém kraji pod klávesnicí.

       

      Teplo je z těla notebooku odváděno otvorem v zadní části levé strany a chladný vzduch je nasáván zezadu a nikoli zespoda, jak je tomu dnes běžně. Toto řešení nabízí příjemnější práci s počítačem na klíně a přitom relativně malý nasávací otvor stačí k nasátí vzduchu pro chlazení celého systému.

       

      Parametry a specifikace

      Procesor 
      Intel CoreDuo T2400 1.83 GHz 
      Operační paměť 
      2048 MB DDR2 
      Pevný disk 
      160 GB HDD 
      Optická mechanika 
      DVD-ROM 
      Grafická karta 
      Intel GMA 950 
      Displej 
      14.1" LCD SXGA+ s rozlišením 1400 x 1050 - matný 
      Operační systém 
      Windows 10 Home 
      Rozhraní 
      3xUSB 2.0, VGA, LAN 
      Výbava 
      WiFi, čtečka karet 
      Barva 
      černá 
      B-kategorie
      může obsahovat drobné kosmetické nedostatky nebo částečné funkční omezení