Lenovo ThinkPad T400

15x

Notebook Lenovo ThinkPad T400 - Intel Core2Duo T9400 2.53 GHz, 3 GB, 160 GB HDD, DVD-RW, Intel Graphics Media Accelerator 4500, 14.1 palců 1280 x 800 px, Windows 7 Home Premium

Omlouváme se,
ale Vámi vybraný produkt
je momentálně vyprodaný.
Značka:Lenovo
Kód:678917
Typ:repasované
Jakost:A
Záruka:
12 měsíců
VYPRODÁNO
      Notebook Lenovo ThinkPad T400
      Notebook Lenovo ThinkPad T400 - Fotka 1/12Notebook Lenovo ThinkPad T400 - Fotka 2/12Notebook Lenovo ThinkPad T400 - Fotka 3/12Notebook Lenovo ThinkPad T400 - Fotka 4/12Notebook Lenovo ThinkPad T400 - Fotka 5/12Notebook Lenovo ThinkPad T400 - Fotka 6/12Notebook Lenovo ThinkPad T400 - Fotka 7/12Notebook Lenovo ThinkPad T400 - Fotka 8/12Notebook Lenovo ThinkPad T400 - Fotka 9/12Notebook Lenovo ThinkPad T400 - Fotka 10/12Notebook Lenovo ThinkPad T400 - Fotka 11/12Notebook Lenovo ThinkPad T400 - Fotka 12/12
      Fotografie má ilustrativní charakter.

      EXLUZIVNĚ U NÁS NAJDETE V TOMTO NOTEBOOKU 3G MODEM PRO BEZDRÁTOVÉ PŘIPOJENÍ K INTERNETU ODKUDKOLI.

      Lenovo ThinkPad T400

      14,1'' notebook Lenovo ThinkPad T400 se nesnaží zaujmout žádnými blýskavými povrchy a jiným pozlátkem, avšak nabízí všechno to, co je u pracovního nástroje nejdůležitější. Daný model je vybaven procesory Core2Duo platformě Centrino 2, DDR3 RAM, velkým diskem.

       Když se řekne slovo ThinkPad, první, co se mi vybaví, je konzervativnost, a není se čemu divit. Konstruktéři těchto strojů se snaží dělat jen minimální zásahy do jinak mnoha léty prověřené koncepce. Když porovnáte nejnovější modely s 15 let starým, tak zjistíte, že vzhled se moc nezměnil – jen jsou ty novější modely tenčí a s větším displejem. ThinkPady jsou doménou především velkých firem a konkrétně řada T je výbavou nejednoho top manažera. Právě ve velkých firmách se tato konzervativnost cení, protože zjednodušuje správu většího množství strojů. Navíc, když pracovník dostane nový model, je téměř jisté, že se na něm ihned zorientuje.

       Mechanická odolnost je jedna z priorit ThinkPadů. Uvnitř základny notebooku i víka displeje se nachází mohutný a pevný slitinový rám, který zajišťuje, že tento notebook vydrží i velmi nevybíravé zacházení. V tomto ohledu se řadí mezi špičku u běžných notebooků. Tělo přístroje je i přes silné vyztužení stále jedno z těch tenčích.

       Výbava notebooků se řídí primárně tím, co si žádají velké firmy. Na čelní hraně notebooku jsou pouze audio konektory. Pravá strana je z větší části obsazena šachtou vybavenou vyměnitelnou štíhlou optickou mechaniku a jen úplně vzadu je jeden USB port. Na zadní straně je prostor pro baterii a velký žlutý napájecí konektor. Naprostá většina konektorů se uchýlila na levý bok, kde je postupně od uživatele ExpressCard slot a čtečka paměťových karet, dva USB porty (na výšku), LAN, modem a nakonec obrazový VGA výstup.

       Zajímavou možností rozšíření je vyměnitelná šachta – do ní lze místo optické mechaniky vložit druhý pevný disk (SATA), záslepku („šetřič hmotnosti“), 3článkovou baterii, nebo modul se sériovým a paralelním konektorem.

       Reálná hmotnost s 6článkovou baterií je 2,42 kg, což přibližně odpovídá jiným 14“ notebookům.

       

      Lenovo ThinkPad T400

       

      Klávesnice a ovládací prvky
      Klávesnice je jedním slovem lahoda. Není na trhu moc notebooků, které by se mohly pochlubit podobně kvalitní klávesnicí. Lenovo je na ní náležitě hrdé a stejnou klávesnici montuje do všech nových ThinkPadů řady R, T a X. Hlavní předností je jistý tichý stisk a celkový komfort při psaní, jaký nenabídne ani mnoho klasických stolních klávesnic.

       Rozložení kláves je co nejpodobnější stolním klávesnicím, šestice kláves Insert, Delete, Home, End, PgUp a PgDn je umístěna v standardním rozložení v pravém horním roku klávesnice. Specialitou je umístění klávesy Esc nad řadu funkčních kláves, které jsou díky tomu rozděleny po blocích velkými mezerami (velmi užitečné při práci bez dívání se na klávesnici).

       Při práci za špatných světelných podmínek potěší lampička nad displejem tvořená jednou bílou diodou. Ta je umístěna tak, aby osvětlila klávesnici. Tuto funkci ocení každý, kdo potřebuje pracovat na notebooku v situaci, kdy nemůže okolí rušit rozsvěcením světla.

       Touchpad je širokoúhlý, jeho plocha je díky tomu větší (výška zůstala stejná). Jeho dvě tlačítka se mačkají velmi příjemně. Co by to bylo za ThinkPad, kdyby nebyl přítomen i tolik oblíbený Trackpoint. Trackpoint je na ThinkPadech neuvěřitelně návykovou záležitostí, protože pro jeho použití není nutné posouvat ruce z klávesnice. Další jeho návykovou vlastností je emulace kolečka myši – jednoduše stačí stisknout prostřední tlačítko a posouvat čepičkou nahoru, nebo dolů. Tento způsob je podstatně vychytanější než emulace na touchpadu.

       

      Lenovo ThinkPad T400

       

      Hlavní HW parametry
      Srdcem je čipová sada Intel GM45 v kombinaci s procesorem Intel Core2Duo T9400 s frekvencí 2,53 GHz. Procesor je doplněn operační pamětí RAM nejnovějšího typu DDR3.

       Notebook je vybaven pevným diskem o kapacitě 160 GB. Pokud by už neměl úložný prostor stačit, lze využít již zmíněného rámečku místo optické mechaniky. Uvnitř šachty je klasický SATA konektor, takže připojený disk v rámečku poběží na plnou rychlost a lze z něj bez problému zavést i systém.

       Optická mechanika patří k těm nejtenčím a v šachtě váží necelých 200g. Jde o mechaniku typu DVD Super Multi, což značí možnost pálit na všechna k tomu určená CD a DVD média včetně dvouvrstvých.

       U správného business notebooku nemůže chybět gigabitový ethernet. Bezdrátovou konektivitu dále zajišťuje Wi-Fi adaptér.

       

      Displej a grafika
      Širokoúhlý displej s úhlopříčkou 14,1“ má matnou povrchovou úpravu a rozlišení WXGA čili 1280x800. Uvnitř notebooku se nachází sdílená grafická karta Intel GMA X4500MHD integrovaná v čipové sadě.

       

      Multimédia
      Integrované reproduktory jsou umístěny po stranách u klávesnice. Jejich hlasitostí patří k lepšímu a kvalitou zvuku jsou jednoznačně nadprůměr díky výrazným středům, které se využijí při reprodukci mluveného slova. Zvuková karta nabízí stereofonní výstup na sluchátka a monofonní vstup pro mikrofon. Ve víku pod displejem je vestavěný mikrofon, kamera nad víkem přítomna není.

       

      Zabezpečení
      K pracovnímu nasazení patří i zabezpečení. V něm ThinkPady excelují a nabízí veškeré dnes používané zabezpečovací standardy pro notebooky včetně TMP čipu a čtečky otisků prstů. Čtečka je dokonce dotažena až do té úrovně, že je možné na otisk zabezpečit přímo start počítače. Vše je navíc velmi snadno konfigurovatelné vestavěnými utilitami.

       Svá cenná data si můžete chránit pomocí silného šifrování disku (včetně možnosti šifrovat pomocí TPM). Je jen potřeba brát ohled na to, že v případě poškození vám z takto šifrovaného disku už žádná data nikdo nedostane.

       

      Chlazení a provozní hluk
      Tento notebook patří mezi ty nejtišší. Při kancelářské práci a běhu na baterie prakticky není možné ventilátor zastihnout v provozu. Při napájení ze sítě jsou mezní teploty pro spouštění nastaveny o něco níže.

       Notebook je i po delší práci spíše studený, maximálně vlažný. Většinou notebooky snímají teplotu jen u procesoru a podle toho spouští ventilátor. Pokud se tedy přehřívá nějaká jiná část, tak to směle ignorují. U těchto notebooků je to jinak – po celém těle je rozeseto kolem desítky senzorů a ty všechny ovlivňují, kdy je ventilátor spuštěn a kdy ne. Díky tomu je teplota notebooku držena na optimální hodnotě, která by neměla nijak bránit v používání.

      Parametry a specifikace

      Procesor 
      Intel Core2Duo T9400 2.53 GHz 
      Operační paměť 
      3072 MB DDR3 
      Pevný disk 
      160 GB HDD 
      Optická mechanika 
      DVD-RW 
      Grafická karta 
      Intel GMA 4500 
      Displej 
      14.1" LCD WXGA s rozlišením 1 280 x 800 - matný 
      Operační systém 
      Windows 7 Home Premium 
      Rozhraní 
      3xUSB 2.0, VGA, LAN 
      Výbava 
      WiFi, 3G modem, čtečka karet 
      Barva 
      černá