IBM ThinkPad R52

0x

Notebook IBM ThinkPad R52 - Intel Pentium-M 1.73 GHz, 1 GB, 60 GB HDD, DVD-ROM/CD-RW, Intel Graphics Media Accelerator 915, 14.1 palců 1024 x 768 px, Windows XP Home Edition

Omlouváme se,
ale Vámi vybraný produkt
je momentálně vyprodaný.
Značka:IBM
Kód:518025
Typ:repasované
Jakost:A
Záruka:
1 měsíc
VYPRODÁNO
      Notebook IBM ThinkPad R52
      Notebook IBM ThinkPad R52 - Fotka 1/12Notebook IBM ThinkPad R52 - Fotka 2/12Notebook IBM ThinkPad R52 - Fotka 3/12Notebook IBM ThinkPad R52 - Fotka 4/12Notebook IBM ThinkPad R52 - Fotka 5/12Notebook IBM ThinkPad R52 - Fotka 6/12Notebook IBM ThinkPad R52 - Fotka 7/12Notebook IBM ThinkPad R52 - Fotka 8/12Notebook IBM ThinkPad R52 - Fotka 9/12Notebook IBM ThinkPad R52 - Fotka 10/12Notebook IBM ThinkPad R52 - Fotka 11/12Notebook IBM ThinkPad R52 - Fotka 12/12
      Fotografie má ilustrativní charakter.

      Firmu IBM už odjakživa charakterizuje jejich osobitý design, který se může zdát na první pohled konzervativní, ale přesto je zcela funkční a oblíbený. Tělo tvoří precizní konstrukce z černého plastu. Předností celého provedení jsou pak kovové panty držící displej a celková pevnost provedení. Vyztužení kovovou konstrukcí pak zajišťuje, že se tělo prakticky nikde neprohýbá a odolné tělo pak ještě umocňuje aktivní ochrana disku při pádu.

       

      Na vrchní straně víka jsou k dispozici indikační diody Bluetooth, napájení a režim spánku. Přední část má osobitou špičatou podobu a nabídne na spodní straně reproduktory. Na pravé straně se nachází pevný disk, za chodu měnitelná optická mechanika a výstup na monitor VGA. Levý bok pak nabídne slot pro PCMCIA nebo ExpressCard karty. Vedle je umístěn otvor pro větrání procesoru a konektory zvukové karty. Konektivitu pomocí klasických kabelů zajišťuje konektor pro síť a modem. Vedle výstupu S-Video se nad sebou nachází dva porty USB 2.0. Zadní částí pak dominuje baterie, vedle pak napájecí konektor a dnes již téměř nepoužívaný LPT port. Na spodní části notebooku pak nesmí chybět dokovací konektor.

       

      IBM ThinkPad R52


      Klávesnice a ovládací prvky
      První co Vás upoutá po otevření je výrazně červený zaoblený TrackPoint. Pro někoho zprvu nenáviděné, později neodmyslitelné polohovací zařízení. Jakmile se naučíte TrackPoint používat, už nebudete chtít jinak. Do technologie zvané UltraNav samozřejmě Touchpad patří a i na tomto notebook je tedy přítomen. Nad ním jsou tři tlačítka pro výše zmiňovaný TrackPoint a pod Touchpadem se nachází dvě tlačítko pro něj.

      Horní část klávesnice je tvořena dvěma řadami šedých kláves, čímž se dobře odlišují od ostatních černých. Pravé části klávesnice dominuje dvouřádkový Enter, v modré barvě, takže jej vždy pohodlně nahmatáte. Specialitou klávesnice je odtokový kanálek, s vývodem na spodu notebooku, pro případ náhodného polití tekutinou.

      Prostor nad klávesnicí vyplňují tlačítka Power, ovládání hlasitosti včetně funkce Mute a samozřejmě neodmyslitelné tlačítko Access IBM pro správy počítače.

      Standardní vychytávkou pro notebooky IBM je lampička v horní části rámečku displeje sloužící pro osvětlení klávesnice.

       

      Hardware
      Notebook IBM ThinkPad R52 je založen na platformě Intel s čipovou sadou i915PM. Konkrétně disponuje procesorem Intel Pentium-M. Operační paměť pak nabízí velikost 1024 MB a je typu DDR2. Maximem je pak hodnota 2 GB, a je možné uplatnit DualChannel zapojení.

      Pro Vaše data je připraven pevný disk s kapacitou 60 GB a připojením ATA. Pokud Vám tato kapacita nebude dostačovat, můžete využít optickou mechaniku CD-RW/DVD-ROM. Mechaniku lze vyjmout za chodu a do šachty UltraBay pak vložit např. druhý pevný disk, baterii nebo jen záslepku a snížit tak hmotnost.

      Konektivitu k internetu či vnitřní síti zajišťuje gigabitová síťová karta.

       

      Displej a grafická karta
      Velikost displej je 14“ a nabídne rozlišení XGA 1024x768 pixelů. Nabídne skvělé pozorovací úhly a kvalitní obraz. O grafický výkon se stará grafický čip Intel Graphics Media Accelerator 915, který zvládá veškeré každodenní úkony s lehkostí a přehledem.

       

      Multimédia
      Zvukové podání reproduktorů je čisté a bez rušivých projevů. Ovládání hlasitosti zajišťují již zmíněná tlačítka v horní části klávesnice. Pro snímání hlasu je určen integrovaný mikrofon umístěný nad klávesou ESC. Notebook je sice primárně určen na práci, ale multimediální využití také hravě zvládne.

       

      Notebook poskytuje precizní konstrukční zpracování, výkonný procesor, skvělé polohovací zařízení a spoustu dalších vychytávek usnadňující práci. Nemusíte se jej bát přenášet, protože tento notebook vydrží opravdu hodně.

      Parametry a specifikace

      Procesor 
      Intel Pentium-M 1.73 GHz 
      Operační paměť 
      1024 MB DDR2 
      Pevný disk 
      60 GB HDD 
      Optická mechanika 
      DVD-ROM/CD-RW 
      Grafická karta 
      Intel GMA 915 
      Displej 
      14.1" LCD XGA s rozlišením 1 024 x 768 - matný 
      Operační systém 
      Windows XP Home Edition 
      Rozhraní 
      2xUSB 2.0, VGA, LAN 
      Barva 
      černá